Deprecated: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/foodlife.dk/public_html/wp-content/plugins/ez-form-calculator-premium/class.ezfc_frontend.php on line 3842

Undersøg om din vægt er passende med en BMI test.

Tag BMI test her

Loading...
Du er iundervægtig. BMI < 18.5 Er dit BMI tal på under 18,5 betegnes du, som undervægtigt. Det enbefales, at vægten øges for at opnå en normal vægt. At være undervægtig kan være skadeligt for dit helbred.
Din vægt er helt normal. 🙂 BMI 18.5 - 24.9 Hvis dit BMI befinder sig intervallet mellem 18,5 og 24,9 er alt i den skønneste orden i forhold til denne beregningsmodel. Det angives nemlig normal vægt.
Du er overvægtig. BMI 25 - 29.9 Med en BMI på mellem 25 og 29,9 betegnes du som overvægt, og det kan derfor anbefales at du taber lidt vægt. Bemærk, at hvis du træner meget så kan dit BMI være højere (da muskler vejer mere end fedt) og derfor kan du have et højere BMI end normalt uden at det egentlig er skadeligt for dit helbred.  
Din vægt betegnes som fedme. BMI 30 - 39.9 Når du runder en BMI på 30 betegnes, det som fedme – og anbefales det klart at der tilsigtens en mere almindelig vægt. En så høj BMI kan være skadeligt for dit helbred.
Din vægt betegnes som svær fedme. BMI > 40 Et BMI på over 40 er direkte skadeligt for dit helbred, og det anbefales at du straks tager action på at tabe dig.
* Required

Det betyder BMI tallene

BMI under 18,5 = undervægtig
Er dit BMI tal på under 18,5 betegnes du, som undervægtigt. Det enbefales, at vægten øges for at opnå en normal vægt. At være undervægtig kan være skadeligt for dit helbred.
BMI mellem 18,5-24,9 = normalvægt
Hvis dit BMI befinder sig intervallet mellem 18,5 og 24,9 er alt i den skønneste orden i forhold til denne beregningsmodel. Det angives nemlig normal vægt.
BMI mellem 25-29,9 = overvægtig
Med en BMI på mellem 25 og 29,9 betegnes du som overvægt, og det kan derfor anbefales at du taber lidt vægt. Bemærk, at hvis du træner meget så kan dit BMI være højere (da muskler vejer mere end fedt) og derfor kan du have et højere BMI end normalt uden at det egentlig er skadeligt for dit helbred.
BMI mellem 30-39,9 = fedme
Når du runder en BMI på 30 betegnes, det som fedme – og anbefales det klart at der tilsigtens en mere almindelig vægt. En så høj BMI kan være skadeligt for dit helbred.
BMI over 40 = svær fedme
Et BMI på over 40 er direkte skadeligt for dit helbred, og det anbefales at du straks tager action på at tabe dig.

 

Hvad fortæller BMI?

BMI kan give et prej om, hvordan din nuværende vægt bør betegnes udfra intervaller forskellige klasser fra undervægtig og op til svær fedme.

Se den aktuelle skala under ‘Det betyder BMI tallene’.

Hvordan udregnes BMI?

Dit BMI tal beregnes udfra din højde og vægt. Formlen ser således ud,

[Vægt (kg)] / [Højde (m)]^2

Vi anbefaler, at du anvender BMI testen her på siden til udregning af dit BMI tal.

Hvad er BMI?

BMI er en forkortelse for Body Mass Index (på dansk: kropsmasseindeks). BMI er en måleenhed, diætister, læger og øvrige i sundhedssektoren bruger oftest til at klassificere din kropsvægt.

Mere om BMI tal

Det er meget vigtigt at slå fast, at BMI beregningen kun bør betragtes som en vejledende målestok. Den må på ingen måde sættes alene, og der adskillige usikkerheder og momenter ved BMI udregningen, som ikke altid står mål med den aktuelle situation.

Det gengæld er BMI tallet en simpelt og letforståelig tilgang, og oftest så kan tallet også anvendes.

Skal du sigte efter det mest optimale BMI tal skal du gå efter intervallet 18,8 til 24,9. Dette interval betegnes, som normalvægtig.

Tilføj din kommentar

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/foodlife.dk/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4388