Fiskeolie har i mange år været et af de foretrukne kosttilskud i Norden, ikke mindst fordi de fleste er klar over, at fisk indeholder omega 3, men de færreste når op på at indtage de anbefalede ugentlige 350 gram fisk eller fiskepålæg. Her kan billig fiskeolie med Omega 3 være et godt alternativ.

Sådan virker omega 3 og fiskeolie

Omega 3 er en fedtsyre, som er helt essentiel at indtage gennem kosten, da kroppen ikke selv er i stand til at danne denne.
Fedtsyrerne er en vigtig del af byggestenene i kroppens cellemembraner. En cellemembran er selve cellens ydre skal, hvorigennem der sendes både næringsstoffer og signalstoffer til kroppens øvrige celler og med optimale cellemembraner kan alle kroppens processer dermed både forbedres og forstærkes.

Forenklet sagt, kan Omega 3 med andre ord få kroppens celler til at ”tale bedre sammen”, hvilket kan forebygge en lang række livsstilssygdomme og antageligt lindre en række af de såkaldte inflammationssygdomme, som f.eks. gigt og eksem. Gennem bedre kommunikation cellerne imellem, forstærkes nemlig kroppens egen evne til at svække og bekæmpe tilstandene på egen hånd.
Øvrige sygdomme, som fiskeolie med Omega 3 antages at kunne lindre, er blandt andre åreforkalkninger, forhøjet blodtryk samt hjerterytmeforstyrrelser. Derudover tyder undersøgelser på at også lidelser som demens og depression kan lindres, ligesom indtaget af fiskeolie, paradoksalt nok, skulle kunne nedsætte blodets fedtprocent og dermed på sigt forebygge diabetes.

Bivirkninger ved fiskeolie

Den mest almindelige bivirkning ved fiskeolie med omega 3 som kosttilskud er sure opstød med smag af fisk. Dette er ganske harmløst, selvom det naturligvis medfører et lettere ubehag. Du kan også opleve løsere afføring, især i opstartsfasen,
Normalt ophører begge bivirkninger, når maven har vænnet sig til det øgede olieindtag, men hvis de fortsætter, kan du prøve at skifte mærke. Nogen tåler én type fiskeolie med omega 3, andre gør ikke, så det kan være en god idé at prøve sig frem, hvis du oplever gener.
Rent medicinsk kan indtaget af fiskeolie virke blodfortyndende og nedsætte blodets evne til at størkne. I dagligdagen kan det forbigående vise sig ved, at du nemmere får næseblod eller blå mærker. Den blodfortyndende effekt kan dog i nogle situationer være uhensigtsmæssig, så husk derfor at nævne for din læge, at du indtager fiskeolie, hvis du bliver ordineret andre kosttilskud, receptpligtig medicin eller skal opereres.

Køb billig fiskeolie

Hvilken type fiskeolie med omega 3 man skal vælge, afhænger for mange af prisen. Et dagligt kosttilskud vil naturligvis medføre en mindre ekstraudgift og det kan derfor give god mening at se sig om efter de billigste præparater – især hvis du er i tvivl, om fiskeolie i det hele taget er noget for dig.
Du finder billig fiskeolie online her fra flere forskellige producenter.