Det bliver mere og mere populært at benytte kosttilskud og forklaringen skal findes i det større fokus på sundhed og velvære, der de senere år er opstået.

Det kan dog være en jungle at navigere rundt i de mange forskellige typer og vi vil derfor forsøge at give dig et kort overblik over, hvad kosttilskud er, hvad de kan og hvilke der gavner netop dit kropslige fokus.

Hvad er kosttilskud?

Som ordet antyder, er kosttilskud en overordnet betegnelse for tabletter, væsker og pulvere, der kan bruges som tilskud til den øvrige kost.

Kosttilskud bør med andre ord ikke stå alene, men være et supplement til en ellers varieret, sund kost, tilpasset hver enkelt persons individuelle behov.

At indtage kosttilskud gør dig med andre ord ikke sund i sig selv, men anvendt korrekt kan kosttilskud forbedre og optimere din krops præstationer, naturlige processer og modstandsdygtighed.

Sådan virker kosttilskud

Kroppen har et essentielt behov for en lang række næringsstoffer, vitaminer og mineraler for at kunne fungere optimalt. Nogle af disse kan kroppen selv producere, andre er det nødvendigt at tilføre gennem kosten eller ved hjælp af kosttilskud.

Dette gælder f.eks. fedtsyren Omega 3 og vitaminet C. Hvis kroppens celler ikke får tilført eksempelvis Omega 3, kan de have svært ved kommunikere med hinanden med et lavere immunforsvar til følge. Mangler kroppen C-vitamin kan den have svært ved at optage yderligere mineraler som kalk og jern.

Næringsstoffer som disse kan tilføres kroppen gennem almindelige mad, man mange får ikke altid så varieret en kost som anbefalet. Andre har svært ved at danne sig et overblik over, om de får præcis det, de skal. Nogle næringsstoffer, som protein der bl.a. bruges til opbygning af muskelmasse, kan endvidere være svært at få nok af gennem traditionelle fødevarer.

Populære kosttilskud til træning

Et af de mest solgte kosttilskud, hvis man ser bort fra de velkendte tabletformer, er i Danmark proteinpulver.

Det er der flere grunde til, men den primære skal findes i, at fitnessverdenen har fået øjnene op for proteinpulverets fordelagtige bidrag til dannelsen og opretholdelsen af muskelmasse. Proteinpulver indeholder rent protein i pulverform, som kan stamme fra flere forskellige kilder, hvor hver proteinkilde har sin egen fordel.

Valleprotein er et godt kosttilskud til træning, fordi det hurtigt optages i kroppen. Sojaprotein har samme egenskab, men stammer udelukkende fra veganske kilder, og er derfor oplagt, hvis du er vegetar eller blot ønsker at undgå mælkeprodukter. Derudover findes der kaseprotein, som optages langsommere end de andre proteintyper samt mætter godt og derfor er oplagt som mellemmåltid.

Udover proteinpulvere er kreatin også et populært kosttilskud til træning, da kreatin øger musklernes styrke og udholdenhed og hjælper til hurtigere at få genopfyldt energidepoterne.

Populære kosttilskud til vægttab

Proteinpulver af kaseprotein-typen er også et populært kosttilskud til vægttab. Det skyldes for det første, at det giver en god mæthed og derfor kan anvendes som midlertidig måltidserstatning.

For det andet sørger man for ikke at miste muskelmasse under sit vægttab, hvilket ellers kan være en risiko, man løber, hvis man taber sig ved hjælp af kure og livsstilsomlægninger, der baserer sig på teorierne om kalorieunderskud.

Derudover er almindelige kosttilskud som vitaminer og mineraler også nyttige, da det kan være svært at opretholde en naturlig balance af næringsstoffer, hvis man eksempelvis har fødevarer i sin diæt, man helt ønsker at undgå.

Desuden findes der såkaldte fatburners, som hævder at kunne øge fedtforbrændingen. Disse kosttilskud indeholder ofte chili, koffein og grøn te.

Artikler om kosttilskud

Rabatkode til Den Intelligente Krop

13. maj 2018 | thomas

Her finder du masser af gode tilbud, rabatkoder og andre rabatter til webshoppen Den Intelligente Krop. Her kan du købe alt indenfor sundhed og generel udvikling af din krop. Du ...
Læs mere

Magnesium kosttilskud – stor guide & find billigste pris her

2. april 2017 | thomas

Magnesium er det fjerde mest almindelige mineral i kroppen og et stabilt niveau er derfor at stor betydning for et generelt godt velbefindende. Derfor er et Magnesium kosttilskud vigtigt, hvis ...
Læs mere

HUSK frøskaller kosttilskud

11. marts 2017 | thomas

HUSK frøskaller er et af de mest populære kosttilskud på markedet, og med god grund. De fiberrige frøskaller fra planten Psyllium kan nemlig både forebygge og afhjælpe forstoppelse, diarré ...
Læs mere

Billig C-vitamin kosttilskud

3. februar 2017 | thomas

Menneskekroppen kan som en af de få arter på jorden ikke selv producere C-vitamin og det er derfor vigtigt at få det tilført via kosten. Her kan billig C-vitamin som ...
Læs mere