Magnesia ”DAK” er et syreneutraliserende middel, som blandt andet kan anvendes som afføringsmiddel ved forstoppelse hos voksne. Midlet er også virksomt ved sure opstød samt mavekatar og spiserørskatar.
Magnesia ”DAK” fås som tabletter og virker med det samme mod sure opstød og lignende. Effekten på forstoppelse indtræder mellem 6 og 8 timer efter indtagelse.
Bruger du Magnesia ”DAK” som afføringsmiddel, bør du samtidig indtage ekstra væske, da det både fremskynder virkningen og sørger for, man ikke kommer i væskeunderskud.

Magnesia afføringsmiddel – Sådan virker det

Magnesia ”DAK” som afføringsmiddel virker ved, at det aktive stof, Magnesiumoxid, binder mere vand i tarmen end normalt, hvilket medfører at afføringen bliver blødere og nemmere at komme af med.
Derudover øges afføringens fylde også, når der tilføres ekstra vand. Dette stimulerer tarmens bevægelser, hvormed der nemmere opstår afføringstrang.

Må jeg tage Magnesia mens jeg er gravid?

Da Magnesia ”DAK” afhjælper to af de mest hyppige graviditetsgener, som forstoppelse og halsbrand, er det hyppigt brugt af gravide.
I Lægemiddelhåndbogen står det anført, at Magnesia ”DAK” under graviditet om nødvendigt kan anvendes. I denne formulering ligger, at håndkøbslægemidlet kan benyttes som gravid, hvis der er brug for det og at der ikke er observeret bivirkninger i hverken graviditet eller hos barnet. Det samme gør sig gældende under amning.
Der henstilles dog altid til, at man som gravid og ammende begrænser sit indtag af håndkøbsmedicin og derfor kan det være en fordel at supplere sit indtag af Magnesia ”DAK” med andre, naturlige hjælpemidler. For forstoppelse gælder det f.eks. HUSK loppefrøskaller og svesker. Med hensyn til halsbrand oplever mange, at mandler og mælk kan lindre.

Bivirkninger ved Magnesia “DAK”

Almindelige bivirkninger ved Magnesia ”DAK” kan være hovedpine, diarré og luft i maven. I nogle tilfælde også kvalme, især som følge af de førnævnte symptomer. Bivirkninger forekommer dog hos mindre end 5% og langt de fleste oplever derfor intet ubehag.
Hvis man har nedsat nyrefunktion, bør man dog ikke indtage Magnesia DAK.
Er problemet med forstoppelse generelt, bør man endvidere også finde ud af den grundlæggende årsag hertil. I nogle tilfælde kan man opnå et bedre afføringsmønster gennem ændringer i kosten og i stedet nøjes med at supplere med Magnesia ”DAK” lejlighedsvist.

Find billigste priser på Magnesia – sammenlign her

Der kan være mange penge at spare på Magnesia ved at handle online, ligesom stykprisen falder, jo flere tabletter du køber ad gangen.
Her kan du sammenligne priser hos de forskellige forhandlere og dermed købe billig Magnesia ”DAK” til levering direkte hjemme hos dig selv.

Her har du de billigste priser på Magnesia DAK, 500mg, 250 stk.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Helsebixen 218,00 65,00 Læs mere
Med24 74,00 102,95 Læs mere