Magnesium er det fjerde mest almindelige mineral i kroppen og et stabilt niveau er derfor at stor betydning for et generelt godt velbefindende. Derfor er et Magnesium kosttilskud vigtigt, hvis du ikke får nok gennem kosten.
Fødevarer, der naturligt indeholder Magnesium, er eksempelvis mandler og andre nødder, havregryn og bulgur. Der er Magnesium i rugbrød og endda vand, da mineralet forekommer naturligt i jorden.

Mangel på Magnesium? Så meget skal du have

Det er dog ikke altid nemt at få nok Magnesium gennem kosten. Især ikke, hvis du følger en særlig diæt der er fattig på kulhydrater eller du generelt er småtspisende. Forskellige typer af medicin kan også øge udskillelsen af Magnesium, inden det bliver optaget i blodet, ligesom alkohol kan det.
Det anbefalede daglige indtag af Magnesium er 360 mg. Til sammenligning svarer 100 gram havregryn til et indtag på 200 gram Magnesium og en skive rugbrød til omkring 30 gram.
Antageligvis har 60-75% af de voksne danskere for lidt Magnesium i blodet. Årsagerne kan være mange, men at kalkholdig og proteinrig kost kan nedsætte optagelsen af Magnesium i tarmene, er én af dem.
Tegnene på magnesiummangel kan være træthed og manglende evne til at koncentrere sig. Det er også normalt at føle både en psykisk og fysisk udmattethed. Nedsat appetit er ligeledes et tegn, ligesom små nervesammentrækning ved øjet, der får øjenlåget til at ”sitre”, også kan skyldes mangel på Magnesium.
Har du nogle af disse tegn, kan et dagligt indtag af Magnesium som kosttilskud være værd at forsøge sig med.

Sådan virker Magnesium

Magnesium har andel i intet mindre end 300 forskellige kemiske reaktioner i kroppen, herunder blandt andre stofskiftet, nervesystemet og tarmfunktionerne. Magnesium er også vigtigt for duplikeringen af DNA, så kroppen kan danne nye celler.
Derudover kan et Magnesium kosttilskud være godt for knoglerne og gøre kolesteroldannelsen mindre.

Bivirkninger ved indtag af Magnesium

Alvorlige bivirkninger er meget sjældne, da disse generelt opstår som følge overdosering. Dette er dog næsten umuligt hos raske mennesker, da kroppen selv sørger for at udskille overskydende Magnesium via urin, afføring og sved.
Bivirkninger i forbindelse med et for stort indtag af Magnesium kosttilskud vil derfor sandsynligvis begrænse sig til kortvarig diarré og måske en smule blussen i kinderne.
Bliver du uventet dårlig og for nyligt har påbegyndt din daglige indtagelse af et Magnesium kosttilskud, bør du dog kontakte din læge for en sikkerheds skyld.

Se prissammenligning på Magnesium Biosym Magnesium +300, køb billigt og spar penge

Der er mange penge at spare på dit Magnesium kosttilskud ved at sammenligne priser på de forskellige mærker hos de forskellige forhandlere.

Hos Foodlife anbefaler vi Biosym Magnesium +300. Produktet fra Biosym indeholder magnesiumpidolat, der er Danmarks første magnesiumpræparat med Magnesiumpidolat. Biosym Magnesium +300 styrker knogler, tænder og muskler og spiller en vigtig rolle for opretholdelsen af en normalt fungerende muskelfunktion. Produktet understøtter desuden en optimal nervefunktion.

Sammenligning på Biosym Magnesium +300, glas med 180 kapsler.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Helsebixen 159,00 159,00 Læs mere
Med24 159,00 178,00 Læs mere
Helsehelse.dk 169,00 198,00 Læs mere