Her kommer du i gang med slankekur og effektivt vægttab.

Flere og flere danskere vejer for meget og mange er kede af deres vægt. Det går ud over både selvværdet og selvtilliden, når man føler sig tung, tøjet ikke sidder ordentligt og man måske har dårlig samvittighed over sin uhensigtsmæssige livsstil.
Derudover er de fleste også klar over, at overvægt ikke alene kan give livsstilssygdomme på sigt, men også fysiske gener i hverdagen som ømhed led og muskler.
Kampen mod kiloene kan dog være svær – ikke mindst, fordi der findes så mange forskellige slankekure på markedet, som alle sammen lover både vægttab og øget livsglæde. Hvis et vægttab skal lykkes, er det dog vigtigt, man finder en slankekur der passer til ens egen hverdag, så kuren bliver en naturlig del af hverdagen og med tiden en livsstilsændring.
I denne artikel giver vi dig et overblik over de mest kendte typer slankekure, så du kan få en idé om, hvilken type kur der passer bedst til netop dig.

Hurtigt overblik

Slankeskolen : Sund og slank uden sult – virkelig effektiv

5:2 kuren : Simpel kur – og lige til at gå til – 5 dages alm. kost og 2 dages faste

Low Carb High FatTab dig i vægt – samtidig med at du lever sundere – Få kulhydrater og mere fedt

Suppekuren : En uges udrensningskur – som giver dig vægttab

Atkins kuren : Livsstilsændring – Få kulhydrater og masser af fedt og proteiner

Dukan kuren : Spis masser af protein – der kickstarter dit vægttab

Vægtkonsulenterne : Vægtkonsulenterne er tilbage med et helt nyt koncept

Slankekur fører ofte til vægtstigning

Egentlig kan man sige, at enhver slankekur som udgangspunkt er dømt til at mislykkes. Alene ordet fortæller noget om hvorfor. En kur er nemlig noget midlertidigt.
Selvom man sagtens kan tabe sig på en slankekur og endda opnå meget flotte resultater, vil mange alligevel tage det tabte på igen efter endt kur.
Det skyldes, at de færreste kan leve med konstant at være på kur med de forskellige restriktioner en sådan medfører.
Derudover er der også rent fysiologiske årsager til, at mange tager de tabte kilo på igen. Allerede eksisterende fedtceller vil nemlig resten livet være kodede til at lagre netop fedt og selve kroppens stofskifte kan også være påvirket af især mange års overvægt.

Livsstilsændring for varigt vægttab

Årsagen til at en livsstilsændring er helt central for et varigt vægttab er, at den livsstil, der førte til overvægt i første omgang, også vil føre til overvægt igen, hvis den ikke ændres.
Forskning har vist, at personer der er i stand til at bevare et vægttab bl.a. vejer sig regelmæssigt, dyrker motion dagligt og spiser magert. Derudover spiser de regelmæssigt, får morgenmad og generelt indtager færre kalorier end tidligere.
En slankekur giver kun en midlertidig ændring i livsstil og for at bevare vægttabet er man med andre ord nødt til at lave ændringerne permanente. Og for at de kan blive dette, skal elementerne i livsstilsomlægningen være til at leve med. Måske virker det nemt og tillokkende blot at droppe alle kulhydrater i form af brød, pasta og ris – men ville du rent faktisk kunne overholde dette resten af livet? Eller ville du være i stand til at spise en masse grøntsager, hvis du virkelig ikke bryder dig om dem? Det er spørgsmål som disse, du bør stille dig selv, når du i det efterfølgende læser om de forskellige slankekure.

Overblik over slankekure

Der findes mange forskellige slankekure på markedet. Både kure der har fokus på en optimal energifordeling i kosten med et vægttab for øje, kure det sigter mod et kalorieunderskud samt midlertidige skrappe udrensningskure.
Her får du en gennemgang af de mest omtalte.

Slankeskolen

Sund og slank uden sult – virkelig effektiv

Slankeskolen er en planlagt livsstilsomlægning, som baserer sig på læren om sund mad og selve principperne bag en sund livsstil generelt. ”Sund og slank uden sult” er Slankeskolens motto og programmet indeholder både tips og tricks om særligt fordelagtige fødevarer, der er fedtforbrændende, opskrifter på spændende mad samt masser af motiverende videoer.

Hvordan virker den?

Som allerede nævnt handler Slankeskolen om at spise korrekt. Målet er, at man skal spise godt og velovervejet og derigennem opnå et varigt vægttab.
Slankeskolen underviser dig i, hvilke fødevarer der er gode for din krop og hvilke, der er problematiske, hvis du gerne vil bevare en sund krop og en stabil vægt. F.eks. fraråder Slankeskolen, at du spiser brød og i særdeleshed det hvide af slagsen – men samtidig får du præsenteret en række gode alternativer, så du ikke behøver lide afsavn. Heller ikke på snackfronten.
Målet er nemlig, at du er mæt.
Du lærer også, at fed mad ikke er bandlyst – så længe det blot er de rigtige fedtstoffer og så får du en nem tilgang til din livsstilsændring: Du slipper nemlig for at tælle kalorier og udregne dit næringsindtag, hvilket traditionelt er noget, mange kører trætte i over tid, fordi det er besværligt. Især når man spiser andre steder end derhjemme.

Resultater

Slankeskolen lover ingen deciderede resultater, fordi disse afhænger af, hvordan du tilrettelægger din livsstilsændring og hvor striks din tilgang til Slankeskolen er. Nogen spiser måske rigtig mange grøntsager og dyrker en del motion, mens andre spiser mere kød og bevæger sig mindre. Det vil naturligvis betyde en forskel i de opnåede resultater hos disse to typer.
Slankeskolens udvikler tabte dog 20 kilo på 6 måneder, hvilket svarer til knap et kilo i ugen.

Sådan kommer du i gang

Rent praktisk er Slankeskolen nem at komme i gang med. Den kræver ikke en masse anderledes madvarer, der er svære at få fat i eller forskellige pulvere og tabletter. Slankeskolen er i stedet er forløb, som gennem videoer og opskrifter guider dig på vejen mod det varige vægttab.

→ Kom i gang med Slankeskolen her

5:2 kuren

Simpel kur – og lige til at gå til

5:2 kuren er baseret på princippet omkring, at kroppen biologisk set ikke er skabt til at konstant fødeindtag og således har brug for såkaldte fastedage, den kan restituere i.
Tanken stammer fra den antagelse, at ur-mennesket kun spiste, når der var nedlagt et bytte og altså ikke som vi gør i dag, med regelmæssige daglige måltider.
Rent praktisk spiser man normalt 5 af ugens dage og faster på de resterende 2, kaldet ”fastedage”. Fastedagene er dog ikke dage komplet uden mad – man må gerne indtage 600 kalorier. Fastedagene ligger ikke i forlængelse af hinanden og du kan selv placere fastedagene i ugen, som det passer ind i din egen hverdag.

Hvordan virker den?

Når kroppen er i kalorieunderskud, vil den begynde at tære på sine energidepoter, herunder fedtdepoterne. På fastedagene er kalorieindtaget meget restriktivt og over en længere periode ville et så lavt kalorieindtag resultere i, at kroppens stofskifte blev nedsat for at spare på energien.
Når det kun er én dag ad gangen sker dette dog ikke, og 5:2 kuren hævder selv, at fastedagen sørger for, at kroppen får ro til gendannelse af cellerne, i stedet for konstant at skulle bruge energi på fordøjelse. Derudover skulle fasten stimulere produktionen af det hormon, der øger stofskiftet.
Fastedagene sørger også for, at ugens samlede kalorieindtag er lavere, end det ellers ville have været, ligesom du tvinges til at træffe nogle sundere valg generelt, når du kun må indtage 600 kalorier på fastedagene.

Resultater

Hvis 5:2kuren følges korrekt, vil den for manges vedkommende kunne resultere i et vægttab på 0,5 kg fedt pr. uge – og det er jo netop fedtet, man gerne vil af med, når man skal tabe sig.
Træner du samtidig meget, er det dog vigtigt, du indtager en proteinrig kost, så du ikke risikerer at tabe muskelmasse i stedet, ligesom du også skal sørge for at drikke masser af vand.
Det er dog vigtigt at huske, at selvom du må spise normalt 5 af ugens dage, skal du stadig leve sundt, varieret og som generelt anbefalet. En usund, kalorierig og sukkerholdig kost på normaldagene vil modarbejde fastedagenes effekt og dermed ikke resultere i et vægttab.

Sådan kommer du i gang

Principperne i 5:2 kuren er ganske nemme at gå til. Du kan i princippet spise de madvarer, du godt kan lide og som resten af din familie og øvrige omgangskreds får til frokost eller aftensmad. Det kan dog være svært at sammensætte måltider til fastedagene på grund af den strenge kalorierestriktion. Derfor kan det være en god idé at investere i en bog om 5:2 kuren som indeholder opskrifter. Med lækker mad bevarer du nemlig motivationen længere.
Derudover kan en mere uddybende viden om kuren også hjælpe dig yderligere på vej mod dit ønskede vægttab. Du kan finde bøger om 5:2 kuren her (link)

Low Carb High Fat

Tab dig i vægt – samtidig med at du lever sundere

Grundstenen i Low Carb High Fat kuren er, at du spiser færre kulhydrater og mere fedt.
Traditionelt set er vi opdragede til, at vi bør undgå fed mad og at enhver slankekur bør stile mod at indtage så fedtfattig mad som muligt. Denne tankegang gør Low Carb High Fat op med.
Du slipper for at tælle kalorier og skal blot spise, når du er sulten og indtil du er veltilpas. Dette har gjort kuren til en meget populær en af slagsen – og fordi fed mad er yderst velsmagende, er maden stadig lækker og indbydende.

Hvordan virker den?

Den fedt, der er i maden, er med til at give en god mæthedsfornemmelse. Sparer man på fedtet, vil mange derfor have en tendens til at spise flere kulhydrater – både for at blive mætte, men også for at få blodsukkeret op.
Når blodsukkeret stiger, frigives der insulin, og i større mængder kan insulinen forhindre fedtforbrændingen. Det resulterer så i, at fedtet i stedet lagres i kroppen og samtidig binder en masse næringsstoffer, som kroppen ikke får del i. Disse næringsstoffer har kroppen brug for og derfor begynder sultfornemmelsen igen. Og så starter det hele forfra.
Ved kun at indtage en lille mængde kulhydrat, forhindres ovenstående proces. Blodsukkeret bliver mere stabilt, insulinproduktionen mindre, forbrændingen bedre, og fedtlagringen minimal. Derudover får kroppen nemmere ved at anvende de allerede lagrede fedtdepoter. I sidste ende resulterer det hele i et vægttab.

Resultater

Low Carb High Fat er en livsstilsomlægning og derfor ikke en kur med hurtige resultater. Disse vil også afhænge af, hvor meget motion du dyrker og hvor meget mad, du generelt indtager. Selvom det handler om at spise sig mæt, bør man nemlig stadig tænke over, at det daglige kalorieindtag ikke bliver for højt.
Kernen i Low Carb High Fat er, at man bliver mere mæt med et færre antal kalorier på grund af fedtet og fordi kroppen undgår de store udsving i blodsukkeret. Der er dog stadig nødt til at være kalorieunderskud, hvis målet med Low Carb High Fat er at tabe sig.
Følger du principperne 100% er et månedligt vægttab på 3-4 kilo realistisk.

Sådan kommer du i gang

Grundprincippet i Low Carb High Fat er, at du så vidt muligt bør undgå brød, ris, pasta og alt andet sukkerholdig mad som slik, sodavand, juice, chokolade og morgenmadsprodukter generelt. Det anbefales det at holde indtaget af kulhydrater så lavt som muligt og ideelt set mellem 5 og 20% af det samlede næringsindtag.
Til gengæld skal du på ingen måde spare på hverken kød, smør, fløde, ost eller nødder. Så længe du ikke vælger light-produkterne, da disse ikke giver samme mæthed som de fuldfede produkter og i mange tilfælde indeholder sødestoffer, som også bør undgås i Low Carb High Fat.
Det kan kræve lidt tilvænning i starten at skulle vænne sig til at undgå kulhydrater, da de normalvis udgør en stor del af de flestes kost. Der findes dog masser af alternativer til især de varme måltider, hvor grøntsager i forskellig form kan erstatte det traditionelle tilbehør som kartofler og ris. Du kan med fordel investere i en bog om Low Carb High Fat.
De første par dage kan man desuden opleve hovedpine, træthed og svimmelhed og at man bliver en smule mere irritabel, fordi kroppen skal vænne sig til at undvære al den sukker, den har været vant til det meste af livet. Men når først kroppen har vænnet sig til den nye livsstil, vil man hurtigt opleve et generelt større velvære, fordi blodsukkeret bliver stabilt.

FoodLife anbefaler bogen “Mæt og slank med LCHF” af Jane Faerber.

→ Køb LCHF bøger billigt her, så du kommer godt i gang med Low Carb High Fat

Suppekuren

En uges udrensningskur – som giver dig vægttab

Suppekuren er den eneste af kurene i denne guide, som rent faktisk ér netop en kur.
Den står kun på i en uge og bør heller ikke følges længere end dét, da kroppen så vil komme til at mangle vigtige næringsstoffer.
Populært sagt er Suppekuren en udrensningskur, som mange benytter for et kickstarte et vægttab og dermed få motivation fra starten, eller hvis de har brug for et hurtigt vægttab af den ene eller anden årsag.

Hvordan virker den?

Suppekuren bygger på princippet om et meget lavt kalorieindtag, i en kort periode på kun 7 dage.
Selvom navnet antyder noget andet, må du dog gerne spise andre ting end suppe. Suppekuren følger en specifik plan, som f.eks. på dag 1 tillader dig at spise al den frugt, du vil og på dag 5 op til 400 gram oksekød samt tomater som tilbehør til suppen.
Grunden til at Suppekuren er baseret på netop suppe er, at supperne både sørger for et stort væskeindtag, der bakker den generelle mæthedsfornemmelse op og samtidig giver indtryk af være rigtige måltider. I modsætning til, hvis du i stedet blot skulle spise de mange grøntsager rå.

Resultater

Suppekuren kan resultere i et vægttab på helt op til 5 kilo på kun 7 dage. Det endelige vægttab afhænger dog af, hvor meget du spiser ud over suppen på de dage, hvor øvrig mad er tilladt. Ugens samlede kalorieindtag vil nemlig variere fra person til person, alt efter hvor stor sulten er.
Du kan dog også risikere, at det store resultat udebliver, så bliv ikke skuffet, hvis vægten kun viser minus 1-2 kilo.

Sådan kommer du i gang

Suppekuren er en kortsigtet kur og selvom den kræver noget tilpasning og omlægning af vaner, er det til at overskue, fordi forløbet er så kort.
Grundstenen i kuren er selve suppen og her kan du med fordel sætte søndagen af til at lave suppe til hele ugen, hvis du vil gøre det nemt for dig selv. Der findes flere forskellige opskrifter, men fælles for dem alle er, at de indeholder masser af grøntsager og krydderier, så suppen smager godt. Især chili er anvendt i de fleste supper, da det anses for at have en fedtforbrændende effekt.
Ud over suppen er det almindelige fødevarer, der må indtages ved siden af i løbet af Suppekuren: Frugt, mælk, oksekød og tomater.

Atkins kuren

Livsstilsændring – der giver vægttab, og ændrer din kost i faser

Principperne i Atkins kuren er, at man indtager en kulhydratfattig kost, og i stedet spiser proteinrigt og heller ikke sparer på fedtet. Målet er, at man nemmere bliver mæt og undgår de store udsving i blodsukkeret, som kulhydrater i større og regelmæssige mængder forårsager. Udsvingene øger nemlig både lagringen af fedtet, forhindrer forbrændingen heraf og medfører øget sultfornemmelse.
I modsætning til f.eks. Low Carb High Fat, hvor principperne er de samme, har Atkins kuren 4 forskellige faser, som igen har forskellige restriktioner. Der er tale om faserne ”introduktion”, ”vægttab”, ”præ-vedligeholdelse” og ”vedligeholdelse”.
Atkins kuren er altså en livsstilsomlægning mere end en slankekur og har det langsigtede vægttab som fokus.

Hvordan virker den?

I introduktionsfasen er de eneste tilladte kulhydrater dem, som bliver betragtet som lavkulhydratskilder, såsom salat og tomater. Gulerødder, kartofler og mælkeprodukter er derimod helt udelukkede. Denne fase varer 14 dage og kickstarter både vægttabet og livsstilsændringen generelt, fordi den får hele den onde cirkel med store blodsukkerstigninger og efterfølgende gentagen sult brudt.
I den efterfølgende fase, vægttabsfasen, må man gerne få lidt flere kulhydrater, men stadig kun ganske få – og disse bør komme fra grøntsager. Ris, pasta, brød og andre kornprodukter bør fortsat undgås.
I præ-vedligeholdelsesfasen tester man kroppen en smule for at se, hvilke fødevarer man fremadrettet kan spise uden at skulle bekymre sig om at tage på. Hér kan man opleve, at vægten går en lille smule op igen.
Når man er nået frem til, hvordan kroppen nemmest bevarer sin vægt, træder man ind i sidste fase, vedligeholdelsesfasen, som i princippet varer resten af livet.
Igennem alle faser er det, i stedet for kulhydraterne, protein og fedt der er ernæringskilderne og du må derfor gerne spise f.eks. både bacon, røde bøffer og æg. Kulhydrater introduceres dog gradvist igen i løbet af de forskellige faser, men stadig i samlet set små mængder.

Resultater

At undgå kulhydrater er ikke nok i forhold til at opnå resultater på Atkins kuren. Du skal også sammenlagt indtage færre kalorier på daglig basis, end din krop har brug for, hvis du vil tabe dig. Da kaloriebehovet er forskelligt fra person til person, vil resultaterne også variere.
Mange oplever dog allerede at tabe 6-7 kilo under introduktionsfasen. I vægttabsfasen kan du opnå et vægttab på omkring 1- 1,5 kilo ugentligt.

Sådan kommer du i gang

Da de forskellige faser har forskellige tilgange til vægttabet, kræver Atkins kuren, at du sætter dig godt ind i både principperne bag og selve udførelsen af livsstilsomlægningen. Til det formål er det oplagt at investere i en bog om Atkins kuren.
I forhold til de fødevarer, du skal indtage, er det helt almindelige ting. Det er dog en god idé at få ryddet ud i hjemmets snackskuffer og i morgenmadsprodukter og lignende kulhydratrige madvarer, hvis du har mulighed for dette. På den måde bliver du ikke unødigt fristet.

Dukan kuren

Spis masser af protein – der kickstarter dit vægttab

Udgangspunktet i Dukan kuren er, at du får masser af protein. Ligesom Atkins kuren er Dukan kuren opdelt i 4 faser: Angrebsfasen, Vekselfasen, Konsolideringsfasen og Stabiliseringsfasen.
Hver fase har sin egen funktion og egne regler i forhold til, hvad du må og skal spise. Fælles for dem alle er dog det store proteinindtag.
Du skal ikke tælle kalorier, men blot spise til du er mæt af de tilladte madvarer og allerhelst inden du bliver sulten. På den måde undgår du at spise for meget. Både fordi protein mætter rigtig godt og holder blodsukkeret stabilt, men også fordi måltider indtaget uden stor sultfornemmelse generelt resulterer i et lavere mængdeindtag.

Hvordan virker den?

Hovedelementet i Dukan kuren er, at du ved at spise en masse protein både kickstarter dit vægttab og opretholder en god mæthed i løbet af dagen. Det store proteinindtag bevirker også, at du samtidig begrænser indtaget af kulhydrater. Dette har en positiv indvirkning på både dit blodsukker og din fedtforbrænding og medfører, at mindre fedt lagres på kroppen.
I angrebsfasen spiser du stort set kun protein: Kød, æg og proteinrige mejeriprodukter helt uden fedt. Dertil halvanden spiseske havreklid dagligt og masser af vand. Denne fase varer 1-10 dage afhængigt af, hvor overvægtig man er. Er dit endelig vægttabsmål 10-20 kilo er 5 dage optimalt. Proteinindtaget skal kombineres med mindst 20 minutters gåtur dagligt.
Vekselfasen består skiftevis af dage med udelukkende protein og dage med protein og kogte/rå grøntsager. Det fortsættes, til det ønskede vægttab er opnået. Dagligt skal du også indtage 2 spiseskefulde havreklid og gå en tur på 30 minutter – og mere, hvis vægttabet går i stå.
Konsolideringsfasen handler om at bibeholde vægttabet. Her skal du kun have én fast ugentlig dag udelukkende med protein – de andre må du veksle mellem grøntsager og protein og, i små mængder, fuldkornsbrød og ost. Mængden af daglig havreklid er den samme som hidtil og du skal gå en tur i mindst 25 minutter dagligt. Fasen skal vare 10 dage for hvert kilo, du har tabt.
Stabiliseringsfasen er den fase, der i princippet skal vare ved resten af livet for at bevare dit vægttab. Her gælder 3 simple regler: Hav fortsat én fast ugentlig dag, hvor du kun spiser protein, sørg for at bevæge dig dagligt og spis 3 spiseskefulde havreklid dagligt.

Resultater

På Dukan kuren er vægttabet stort i starten og bliver så mere roligt og regelmæssigt over tid. Det er godt for motivationen, at det går stærkt i starten – det er nemlig dér, det traditionelt er sværest at være standhaftig.
Hvor meget, du taber i angrebsfasen, afhænger af, hvor mange dage denne varer. Dette er dog heller ikke det relevante i Dukan kuren, da det er i vekselfasen de egentlige resultater opnås. Her er et vægttab på 1 – 1,5 kilo realistisk, hvis du følger planen slavisk.

Sådan kommer du i gang

Det svære ved Dukan kuren kan være at blive ved med at finde på lækre måltider, når man kun må indtage protein. Derfor kan det være en god idé at investere i en opskriftsbog til formålet.
Flere bøger har også madplaner til de forskellige uger og det kan for mange være nemmere, når alting er sat lidt i struktur.
Madvarerne du må indtage er generelt ret almindelige, men da du dagligt skal indtage havreklid, skal du ud og skaffe dette. Det finder du f.eks. her (oveni købet med mulighed for bonus)

Vægtkonsulenterne

Vægtkonsulenterne er tilbage med et helt nyt koncept

Målet med at følge Vægtkonsulenterne, i forhold til et vægttab, er at opnå en langvarig ændring i kost og motionsvaner, som sikrer, at de opnåede resultater bevares. Vægtkonsulenterne baserer derfor deres tilgang til vægttab på, at man lærer, hvordan man lever sundt og fralægger sig sine dårlige vaner.
Samtidig er det også i fokus, at der skal være plads til livsnydelse og socialt samvær med andre uden alt for mange restriktioner. Med andre ord: Målet er en livsstilsændring, der bygger på sund fornuft og som er realistisk at holde hele livet.

Hvordan virker det?

Vægtkonsulenterne tilbyder flere gange årligt forløb af 8 ugers varighed, som gennem webinarer, træningsvideoer, opskrifter og madplaner guider dig til en sund livsstil, der varer ved.
Du får dagligt præsenteret nyt indhold, som holder både motivationen og dit fokus skarpt.
Vægtkonsulenterne fokuserer på, at maden i madplanerne er både spændende og varieret og uden en masse restriktioner eller tilføjelser af særlige ingredienser. Det betyder, at hele familien i de fleste tilfælde kan spise den samme mad. Og er det ikke tilfældet, får du præsenteret sundere alternativer til dig selv, så du stadig kan spise dele af det, som familien får.

Resultater

Målet med at følge Vægtkonsulenterne er at blive lettere, sundere og komme i bedre form og resultaterne skal derfor ikke alene måles i vægten. Du vil også tabe dig i omkreds og få et generel bedre velbefindende.
Vægttabet er heller ikke noget, der kommer hurtigt, men i stedet mere gradvist. Resultaterne afhænger også af, hvor meget du har brug for at tabe dig. Er man svært overvægtig og kommer fra en meget usund livsstil uden motion og med alt for meget mad, vil der hurtigere ryge en masse kilo, end hvis du i forvejen dyrker motion og er god til at spise relativt fornuftigt.
Et gennemsnitligt vægttab på et halvt til et helt kilo ugentligt er realistisk.

Sådan kommer du i gang

Vægtkonsulenterne er umiddelbart en nem måde at komme i gang med sit vægttab på og uden tvivl en sund og naturlig vej til et lettere liv. Måltiderne i madplanerne består af almindelige råvarer og de motionsøvelser, man præsenteres for, kan udføres derhjemme, hvis man ikke er typen, der er vild med fitnesscentre.
Du får adgang til forløbet på Vægtkonsulenternes hjemmeside her.
Programmet indeholder alt, hvad du skal bruge – herunder også masser af spændende artikler om vægttab og en sund livsstil.

Kilder:
http://sundhedsstyrelsen.dk/da/sundhed-og-livsstil/~/media/20D00E6CC2284992AE2C3650FE9CF911.ashx
http://sundhedsstyrelsen.dk/da/sundhed-og-livsstil/overvaegt
https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/hormoner-og-stofskifte/sygdomme/overvaegt-og-kost/slankekur-foerer-ofte-til-vaegtstigning/