Har du brug for et hurtigt vægttab eller at få kickstartet en ny og sundere livsstil, er suppekuren et oplagt alternativ til f.eks. pulverkure.
Fordelene ved suppekuren er, at den kun varer 7 dage og at du i den periode kan tabe dig helt op til 5 kilo. Du må i perioden spise lige så meget du kan af de fødevarer, der er angivet under hver enkelt dag. Det betyder også, at du således ikke udelukkende skal leve af suppe, som mange ellers tror.

Hvordan virker suppekuren

Suppekuren bygger på princippet om kalorieunderskud. Ved at indtage færre kalorier end kroppen forbrænder, vil kroppen tære på fedtdepoterne, hvormed man taber sig.
Årsagerne til at det netop er suppe, der skal indtages, er flere. For det første giver suppe fornemmelsen af et måltid, og for andet får du også masser af væske, som altid er vigtigt i forbindelse med et vægttab.
Derudover er ingredienserne i de forskellige opskrifter nøje sammensat, så suppen er fedtforbrændende samtidig med, at du får de næringsstoffer, der er optimale, når du gerne vil opnå et hurtigt vægttab. Gulerødder er f.eks. gode til at regulere blodsukkeret, mens chili både øger mæthedsfornemmelsen og forbrændingen.
Suppekuren er en samlet 7-dages plan som består af forskellige fødevarer. Du skal således ikke blot udelukkende spise suppe i en uge, som tidligere nævnt. Første dag må du f.eks. gerne spise frugt (undtagen bananer) og sidst på ugen også oksekød.

Dag-til-dag: Her er den fulde kostplan

Dag 1

På den første dag skal du kun spise suppen og frugt. Du må spise alle slags frugter – dog undtagen bananer.
Tip: Honningmeloner og vandmeloner har et lavere kalorieindhold end de fleste andre frugter og er derfor særligt anbefalet til suppekuren.
HUSK: Drik kun frugtjuice eller vand.

Dag 2

En dag med kun grønsager. Spis suppen og med der tilhørende friske grønsager. Spis til du ikke kan spise mere. Du bestemmer stort set selv hvordan du spiser grønsagerne. Om det er rå, dampet eller grydestegt i kraften fra suppen. Dog må du ikke bruge fedtstof til at stege dem i.
Spis fortrinsvis salat af enhver art. Du bør dog undgå grønærter, bønner og majs.
Du kan også spise grønsager som mellemmåltid (eksempelvis agurker, gulerødder o.lign.), men sørg også for at spise grønsager sammen med din suppe.
Til aften må du gerne spise en stor bagt kartoffel med lidt smør eller olivenolie (valgfrit).

Dag 3

På tredje dagen skal du egentlig spise en kombination af dag 1 og dag 2.
Spis al den suppe du kan, frugt (på nær bananer) og grønsager.
Dog må du ikke spise en bagt kartoffel i dag, ligesom du måtte på dag 2.

Fremskridt efter 3 dage

Hvis du har spist i henhold til ovenstående de sidste 3 dage og ikke har snydt, vil du på nuværende tidspunkt have tabt dig mellem 2,5 og 3,5 kilo!

Dag 4

Her må du kun spise suppen og bananer. Du må spise op til 3 bananer.
På dag 4 må du kun drikke skummetmælk og vand. Her må du drikke 2 glas skummetmælk og derudover så meget vand du har lyst til.

Dag 5

Så er det tid til lidt variation i maden. I dag må du spise steak/kylling/fisk og dertil hørende tomater. Du må spise op til 350 gram rent kød og derudover 6 friske tomater eller tilsvarnede vægt i dåsetomater, hvis du foretrækker dette.
Du bør på dag 5 sørge for at drikke rigeligt med vand – og gerne op til 6-8 glas. Du skal desuden spise suppen mindst én gang i løbet af dagen.

Dag 6

Du må i dag spise alt det steak/kylling/fisk samt dertil hørende grønsager som du overhovedet vil. Dog bør du ligesom på dag 2 undgå grønærter, bønner og majs. Desuden må du heller ikke spise en bagt kartoffel. Du skal desuden spise suppen mindst én gang i løbet af dagen.

Dag 7

Sidste dag på suppekuren. Her må du kun spise brune ris (natur ris), usødet frugtjuice og grønsager. Spis så meget du kan. Du skal desuden spise suppen mindst én gang i løbet af dagen.

Fremskridt efter 7 dage

Efter afslutningen af den sidste dag på suppekuren, hvis du ikke har snydt, vil du nu have tabt dig mellem 5 og 8,5 kilo. Hvis du har tabt dig mere end 7,5 kilo så afhold dig fra diæten i 2 fulde døgn før du starter forfra igen. Denne syv dages suppekur kan bruges så ofte du vil så længe du lytter til din krop.

Resultater med suppekuren

Suppekurens store force er, at den giver hurtige resultater.
Kernen i de fleste andre kure er en livsstilsændring med et stabilt og jævnt vægttab som følge. Dette er naturligvis en rigtig fornuftig og uden tvivl sund måde at tabe sig på. Mange når dog hurtigt at miste motivationen, fordi resultaterne simpelthen er for lang tid undervejs – især hvis du blot ønsker at tabe dig nogle få kilo.
Har du et mål om at tabe dig mange kilo, kan suppekuren dog også være en god hjælpende hånd. Intet motiverer nemlig mere end allerede opnåede resultater, da de giver både selvtillid og tro på hele projektet.
Det er dog vigtigt, at du ikke følger suppekuren i mere end 7 dage. Kuren er nemlig ikke egnet til et langsigtet vægttab, da kroppen således vil komme til at mangle næringsstoffer. Det anbefales også, at du under suppekuren indtager en daglig multivitaminpille.
Mange kan tabe helt op til 5 kilo på kun en uge. Det endelige vægttab vil dog være individuelt og du kan således både tabe dig mere eller mindre. Følger du suppekuren til punkt og prikke er der sandsynligvis rigtig gode resultater i vente.

Opskrifter til suppekuren

Mange der har forsøgt sig med suppekuren, men ikke har gennemført, angiver ensformigheden som en af grundene til, de gav op. Dette bump på vejen kan du forebygge med at variere mellem de forskellige opskrifter til suppekuren.
Her får du vores bedste forslag til nemme og lækre opskrifter, der følger principperne i suppekuren.

Opskrift 1

 • 6 løg, store
 • 2 grønne pebre, store
 • 1 sellerihoved
 • 1 hvidkålshoved
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 2 bouillonterninger, kylling

Opskrift 2

 • 10 liter
 • ½ hvidkålshoved
 • 1 stor dåse flåede tomater eller 500-800 gram
 • Mindst 3 store grønne løg
 • 2 dåser grønne bønner eller friske
 • 1 kg gulerødder
 • 2 grønne peberfrugter
 • 1 bundt bladselleri
 • 6 stk. bouillonterninger (fedtfri)
 • 1 dåse oksekødsfond (suppe) uden fedt
 • 1 pk. tomatsuppe (evt. pose fra Knorr)
 • 1 glas tacosauce – findes hot eller mild

Tilberedning

Skær grønsagerne i små eller mellemstore stykker og læg dem i en stor
gryde sammen med tomaterne og øvrige ingredienser.
Tildæk med vand. Lad det koge i ca. 10 minutter, skru derefter ned for
varmen og lad suppen simre til den er færdig.

Virker suppekuren?

Hvis du følger suppekuren, vil du også opnå resultater. Hvor gode afhænger dog af mange ting, herunder dit naturlige stofskifte og din ihærdighed i forhold til den generelle begrænsning af mængdeindtaget.
På fjerdedagen må du eksempelvis spise op til 8 bananer. Det betyder også, at du ikke skal – så har du ikke appetit eller lyst til 8 bananer, vil du derfor indtage færre kalorier end en person, der spiser alle de tilladte bananer. Set over en uge, vil dette medføre forskelle i kuren fra person til person og at love et endeligt fast resultat er derfor svært.
Det er dog vigtigt, du ikke sulter dig selv. Det gør det sværere at holde kuren og nemmere at ”falde i” og dermed give efter for fristelsen til søde sager, hvis maven knurrer og blodsukkeret er lavt. Derudover bør det daglige kalorieindtag heller ikke være så lavt, at kroppen i stedet for at forbrænde fedtet, begynder at spare på ressourcerne og dermed sætter forbrændingen ned. I så fald udebliver vægttabet.

Erfaringer med suppekuren

Suppekuren er som udgangspunkt for alle, der er sunde og raske. Nogle sværger til den – især op til større begivenheder, hvor man eksempelvis gerne vil kunne passe en specifik kjole – og andre trives ikke på kuren og føler sig udmattede og afkræftede undervejs.
Har du erfaringer med suppekuren, du gerne vil dele med andre, er du meget velkommen til at fortælle om dit forløb i kommentarfeltet herunder.